SİVAS’TA İSTİFALAR PEŞ PEŞE GELDİ

SİVAS’TA İSTİFALAR PEŞ PEŞE GELDİ

İSTİFALAR PEŞ PEŞE GELDİ

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ VE 28. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİNİN 14 MAYIS 2023 PAZAR GÜNÜ, CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNİN İKİNCİ OYLAMAYA KALMASI DURUMUNDA 28 MAYIS 2023 PAZAR GÜNÜ YAPILMASINA KARAR VERİLDİ. BU KAPSAMDA SON İSTİFA TARİHİ BUGÜN OLMASI NEDENİYLE İSTİFALAR PEŞ PEŞE GELDİ. SİVAS’TA İL GENEL MECLİSİ VE BELEDİYE MECLİS ÜYELİKLERİNDE İSTİFALAR YAŞANDI. İL GENEL MECLİS ÜYESİ BURHANETTİN KURU, İL GENEL MECLİS ÜYESİ ZİYA ŞAHİN, İL GENEL MECLİS ÜYESİ SEMRA TEMURBAŞ MAVİBULUT , BELEDİYE MECLİS ÜYESİ AHMET DUMAN MİLELTVEKİLİ ADAYLIĞI İÇİN İSTİFA ETTİ.

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin 14 Mayıs 2023 Pazar günü, Cumhurbaşkanı Seçiminin ikinci oylamaya kalması durumunda 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılmasına karar verildi.bu kapsamda Aday olmak isteyen; Hakimler ve savcılar, Yüksek yargı organları mensupları, Yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri, Kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, Belediye başkanları, Subaylar ile astsubaylar, Siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, Belediye meclisi üyeleri, İl genel meclisi üyeleri, Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların son istifa tarihi bugün olması nedeniyle istifalar peş peşe geldi.

Sivas’ta İl Genel Meclis Üyesi Burhanettin Kuru, İl Genel Meclis Üyesi Ziya Şahin, İl Genel Meclis Üyesi Semra Temurbaş Mavibulut , Belediye Meclis Üyesi Ahmet Duman Milletvekili Aday Adaylığı için İçin İstifa Etti.

Bir cevap yazın